August Jensen i Tour des Fjords Pål KarstensenAugust Jensen på fjerde etappe i Tour des Fjords. Foto: Pål Karstensen.

Team Coops August Jensen ble i dag nummer ni i det belgiske UCI-rittet Heistse Pijl. Dermed fortsetter han sin imponerende rekke av topp-ti-plasseringer.

Med en meget stabil sesong og senest ti topp-ti-plasseringer på rad i de to norske etapperittene Tour of Norway og Tour des Fjords, var August Jensen før dagens ritt den rytteren i verden med nest flest topp-ti-plasseringer i løpet av sesongen. Den plasseringen ser han ut til å forsvare etter dagens niendeplass i et hardt kjørt Heistse Pijl.

- Det er mye støting hele dagen. Jeg kommer med i den avgjørende 17-mannsgruppe, men også her fortsetter kjøringen da mange av de sterke lagene har flere kort å spille ut på skift. Det tar mye energi, hvilket koster i selve spurten. Jeg kommer inn til spurten i en fin posisjon, men dessverre er det på hjulet til en opptrekker som har mistet sin spurter og derfor stopper opp. Det betyr at jeg må åpne spurten tidlig og stivner litt, sier Jensen.

Han er likevel godt fornøyd med dagen, hvor han føler han gjør mye riktig og at laget fungerer bra.

- Det gir litt ekstra motivasjon når alle rundt deg gjør en god jobb for deg. Da har man ekstra lyst til å betale tilbake med et godt resultat, forteller han.


Mens Team Coops unge ryttere i morgen kjører Memorial Philippe van Coningsloo, er neste oppgave for August Jensen Oberösterreich Rundfahrt neste uke. Her er han ikke sikker på at den gode stimen med topp-ti-plasseringer fortsetter.

- Første etappe i Østerrike er kanskje den etappen eller det rittet som har passet dårligst til meg hele sesongen, da den inneholder en lang stigning for små, lette klatrere. Her er det andre på laget, som for eksempel Øivind Lukkedal, som er mer opplagte emner til en topplassering. Så får vi se hva jeg kan gjøre på noen av de neste etappene, sier han.

 

Share