tourdenormandie1Fra mandag venter det nye utfordringer fra flere kanter når Team Coop fortsetter 2019-sesongen i det tradisjonsrike franske etapperittet Tour de Normandie.

I tillegg til hård konkurranse fra eksempelvis noen av de beste danske og norske lagene, må rytterne i Team Coop være forberedt på å kjempe mot vinden. Den får ofte avgjørende innflytelse på utfallet av det 7 etapper lange UCI 2.2-rittet, som har flere norske vinnere i historien, senest i 2001 hvor Thor Hushovd vant. 

- Løypene er relativt flate, men rittet er kjent for sidevind. Derfor gjelder det å være med på kjøret hver dag når det settes i gang - vi kan ikke "sove i timen”, sier sportsdirektør Magnus Børresen.

Etter sesongstarten i Kroatia for to uker siden, hvor Team Coop hentet flere topp-5-plasseringer, er sportsdirektøren optimistisk med tanke på nye toppresultater i Normandie.

- Tradisjonelt avgjøres mange av etappene i spurt, og stort sett hver dag vil ha en avslutning der vi kjører større eller mindre rundløyper i finalen. Vi ser fra Kroatia hva vi kan få til når vi kjører et kollektivt opptrekk. Hvis vi får finjustert samarbeidet i finalene, da har vi store muligheter for å stå øverst på pallen, mener Børresen.

Laget stiller da også med flere spurtsterke ryttere som Kristian Aasvold, Olav Hjemsæter og Trond Håkon Trondsen, som alle viste lovende takter og leverte gode resultater i sesongåpningen i Kroatia. Trondsen hentet også en 2.plass og flere topp-10-plasseringer i fjorårets utgave av Tour de Normandie, hvor han til slutt ble nummer 8 i sammendraget.

- Ambisjonen er igjen i år å kjempe om etappeseier på hver etappe. I tillegg skal vi ha en rytter helt i teten av sammendraget. Med andre ord må vi være på hygget alle dager, og prøve å plukke sekunder der vi kan. Vi skal ikke avvise at bonussekunder og små avstander blir avgjørende for sammendraget, avslutter Børresen.

Team Coop stiller med følgende 6 ryttere til Tour de Normandie:
Håkon Lunder Aalrust, Kristian Aasvold, Louis Bendixen, Trond Håkon Trondsen, Olav Hjemsæter og André Sotberg.

Share