Rune Helliesen
Foto-Rune Helliesen
Olav Hjemsæter spurtet inn til tredjeplass i sesong premieren i Kroatia. Team Coop stilte som tittelforsvarer i onsdagens Trofej Umag og var med det en av stor favorittene til å stikke av med seieren.

Dagens løp bestod av en rundløype som skulle forseres syv ganger. Totalt var rittet 161 km. Vi stilte med et sterkt lag og med to gode kort i spurten. Olav Hjemsæter og Trond Håkon Trondsen var de to som hadde fått instrukser om å kjempe om seieren ved en eventuell massespurt i finalen.

Med en god sesong i fjor var Trond Håkon en av forhåndsfavorittene til å vinne rittet. Både han og Olav har gjennom vinteren spisset spurtegenskapene med blant annet trening med Alexander Kristoff. Det har gitt utslag og guttene stilte til start fulle av selvtillit.
Ut på siste runden med om lag 20 km var dagens utbrytere kjørt inn og det var duket for en hektisk finale med massespurt.

- Jeg hadde ikke planer om å spurte. Planen var å kjøre opptrekk for Trondsen, men det viste seg å være vanskelig. Det var mange rundkjøringer inn mot mål og fryktelig mange velt. Heldigvis klarte vi å holde oss unna velt, men jeg så ikke Trond Håkon når jeg så bak meg rett før oppløpet. Jeg bestemt meg for å prøve da. 

- Det var trangt om plassen og jeg kom forbi ha som ble nr to, men ble presset ned i grøften 50 m før mål, heldigvis hentet jeg meg inn om kom meg inn på tredjeplass. Det er jeg veldig godt fornøyd med. Det er min beste UCI plassering, så det er en god start. Planen var å ha med meg Trond Håkon helt på slutten, så vi får håpe på vi fikser det til lørdag sier Olav Hjemsæter.

På lørdag venter allerede en ny sjanse til å kjempe om seieren. Det rundt 150 km lange Trofej Por rittet er ventet å ende i en massespurt. Vi gleder oss!
Vi stiller til start med Andre Sotberg, Jacob Erikson, Håkon Lunder Aalrust, Kristian Aasvold, Trond Håkon Trondsen og Olav Hjemsæter.

 

 

Share