August Jensen og Krister Hagen med Thor Hushovd foto ASO Gautier Demouveaux
August Jensen (midten) var veldig nærme seieren på første etappe (foto: ASO/Gautier Demouveaux).

Team Coop åpnet meget bra i årets Arctic Tour of Norway. August Jensen var veldig nærme seieren og ble nummer to på første etappe, hvor Øivind Lukkedal markerte seg i dagens brudd.

På tross av dagens imponerende andreplass bak BMC-rytteren Dylan Teuns var det en skuffet og ergerlig August Jensen som ga intervju til TV2 rett etter målgang. Han følte han hadde beinene til å følge Teuns, men et lite sekunds nølen og kanskje litt for mye fokus på Aleksander Kristoff gjorde at han aldri klarte å tette luken opp til belgieren.

- August er en vinnerskalle hvor kun seire er godt nok. Han har hele sesongen vist at han kan være med på dette nivået. Det har gitt ham god selvtillit og enda større tro på egne evner. Han skal ha lov til å være litt skuffet, mens vi andre bare kan glede oss over et kjemperesultat, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen, som påpeker at Teuns kommer rett fra en sammenlagtseier i Polen Rundt foran verdensstjerner som Peter Sagan, Rafal Majka og Vicenzo Nibali.

Også tidligere på etappen markerte Team Coop seg sterkt. Etter en hektisk første time med en snittfart på 49 kilometer i timen kom Øivind Lukkedal med i dagens tre-manns-brudd som holdt feltet bak seg til det gjensto cirka to mil.

- Det var nesten full uttelling for oss i dag med en mann i bruddet og nesten en etappeseier. Øivind er supersterk for tiden. Med den intense støtingen og høye farten, som vi var vitne til i dag, så skal du være meget solid for å komme deg med i bruddet. Her var rutinerte Bernhard Eisel litt for sterk på bakkespurtene, så det ble dessverre ingen laksetrøye til Øivind som belønning for strevet, forteller Benjaminsen.

Han ser fram til de neste etappene, hvor Team Coop igjen går for gode etappeplasseringer og selvfølgelig å holde August Jensen med framme i sammendraget.

- I morgen blir det en litt annen finish enn det vi så i dag og formentlig kommer til å se lørdag og søndag. Det blir litt mindre hektisk men høy fart. Det gir oss litt flere kort å spille på – kanskje Krister Hagen, som også kom godt gjennom dagens etappe som nummer 19, åtte sekunder bak dagens vinner, forklarer Benjaminsen.

Fredagens etappe er 184 kilometer lang fra Sjøvegan til Bardufoss flyplass.

Share