Team Coop til Arctic Race of Norway med selvtillit foto Szymon GruchalskiFra torsdag venter det siste av de tre store, norske etapperittene for Team Coop. Laget har god tro på at det skal lykkes å hente med hjem flotte resultater fra Arctic Race of Norway.

Team Coop har tidligere satt farge på Arctic Race of Norway ved å være godt synlige i brudd og gjennom god finalekjøring ved flere av de tidligere utgavene av rittet. August Jensens har tidligere sikret laget to seire i kampen om den ikoniske, laksefargede bakketrøyen i både 2014 og 2015. I år satser laget på at gjøre seg gjeldende med gode etappeplasseringer og forhåpentligvis kjempe med i sammendraget.

- Vi har hatt en god oppkjøring og årets utgave av rittet bør passe oss bra. Vi vet at Arctic Race har vært et løp det har vært tøft å hevde seg helt i toppen i tidligere, men med de kvalitetene vi har i laget og med færre World Tour-lag enn tidligere, ligger forholdene absolutt til rette for oss, sier sportsdirektør i Team Coop, Olav Aleksander Benjaminsen.

Han forutser fire spennende etapper og et åpent ritt, hvor sammendraget ikke vil bli avgjort før siste etappe.

- Bortsett fra andre etappe som mest sannsynlig ender i en massespurt på Bardufoss flyplass, så er det vanskelig å spå utfallet av de øvrige etappene. Første etappe slutter med en teknisk krevende rundløype i Narvik, mens tredje etappe har målgang på toppen av Finnvikdalen utenfor Tromsø. Her vil mye av sammendraget sannsynligvis sette seg, men siste etappe i Tromsø byr også på en tøff rundløype med to bratte stigninger hvor det uten tvil vil bli kjørt sykkelløp, forklarer Benjaminsen.

Team Coop stiller med følgende lag i årets Arctic Race of Norway:
Ole André Austevoll, Håvard Blikra, Krister Hagen, August Jensen, Øivind Lukkedal og Håkon Aalrust.

Share