Kreiz Breiz 1 etappe Krister foto Gurvan SevenouFoto: Gurvan Sevenou

Det ble akkurat like hardt som forventet da Team Coop i dag kjørte UCI 1.1-rittet Dwars door het Hageland. Krister Hagen ble beste Team Coop-rytter som nummer 14.

Med 27 grus-/brosteinpartier samt flere korte, bratte stigninger fordelt på 193 kilometer var det ikke noen overraskelse at det ble en hard dag for Team Coop-rytterne. Blant favorittene var flere av verdens beste sykkel-cross-ryttere, og det var ikke tilfeldig.

- Det var heftig og til tider meget kaotisk med små traktorveier, brostein og bakker. Samtidig fikk vi blandet vær med sol og regn om hverandre. En veldig hard dag, men samtidig utrolig gøy, oppsummerer Krister Hagen som ble beste Team Coop-rytter som nummer 14.

Rittet ble preget av et 12-manns-brudd, som ble redusert underveis, mens flere av favorittene kom fram til mot slutten. Dessverre var Team Coop ikke representert, og Krister Hagen manglet de siste marginene, da han hadde sjansen for å komme helt fram.

- Jeg var på skuddhold til å nå helt fram, men da sjansen virkelig var der, var jeg litt avventende og kom ikke med i det riktige støtet. Jeg kommer inn med gruppe to bak de 11 forreste, men alt blir stort sett sprengt mot slutten. Jeg fikk brukt kreftene – også relativt fornuftig og er fornøyd, selv om jeg gjerne skulle ha tatt en topp-ti med hjem, sier Hagen som også la merke til gode prestasjoner fra flere av lagkameratene.

- I en løype som dette er det vanskelig å kjøre skikkelig sammen som et lag, men bortsett fra vi ikke får noen med i dagens brudd, synes jeg vi gjør en god figur. Joakim Kjemhus kjører veldig bra og sitter med langt framme inntil det gjenstår fire mil. Også Gustav Höög og Håkon Aalrust kjører bra i dag.

Neste oppgave for Team Coop er Arctic Race of Norway. Allerede i morgen er vårsesongens store profil, August Jensen, imidlertid i aksjon ved europamesterskapene i Danmark. 

Share