Team Coop til Belgia foto Szymon GruchalskiDet venter et hardt ritt i Belgia for Team Coop. Foto: Szymon Gruchalski

Etter en god start på høstsesongen i etapperittet Kreiz Breizh Elites er Team Coop lørdag til start i det harde belgiske UCI 1.1-rittet Dwars door het Hageland.

De 193 kilometer er krydret med intet mindre enn 27 grus-/brosteinpartier samt flere korte, bratte stigninger. Dermed er det lagt opp til et hektisk utskillingsløp i Dwars door het Hageland, som er en del av rittserien Napoleon Games. Det betyr blant annet at flere av de beste belgiske profflagene er til start i rittet, som kan minne om nyklassikere som italienske Strade Bianchi og franske Tro-Bro Léon.

- I fjor vant den tidligere Paris-Roubaix-vinner Niki Terpstra. Det sier litt om rittets karakter og kvaliteten på feltet. I år skal vi blant annet opp mot Lotto Saudal, Quick-Step Floors og en rekke prokontinentallag. Det blir en stor utfordring og et hardt løp, hvor gutter blir til menn, men vi skal ta vare på våre sjanser og tørre å kjøre offensivt hvis vi vil bli med i finalen, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Flere av Team Coop-rytterne reiste direkte til Belgia etter Kreiz Breizh Elites, og har allerede kjørt flere partier av løypen.

- Det er selvfølgelig en fordel, særlig i en løype som denne med mange utfordringer. De må sørge for å briefe de øvrige gutta godt før lørdagen, slik at alle er best mulig forberedt, sier Benjaminsen.

Team Coop stiller med følgende åtte ryttere på lørdag:
Ole André Austevoll, Håvard Blikra, Krister Hagen, Gustav Höög, Joakim Kjemhus, Philip Lindau, Øivind Lukkedal og Håkon Aalrust.

Share