Kreiz Breizh August i groentAugust Jensen i én av de i alt tre trøyene Team Coop tok med hjem fra Frankrike.

Intet mindre enn tre trøyer ble utbyttet for Team Coop etter dagens siste etappe i Kreiz Breizh Elites, hvor August Jensen i tillegg ble nummer fem og rykket opp på sjetteplassen i sammendraget.

Den 151 kilometer lange sisteetappen ble avsluttet med flere runder i en hard rundløype med svinger, bratte bakker og smale veier. Her lyktes det for Team Coops August Jensen å komme med i det avgjørende og meget sterke åttemanns-bruddet.

- Det var ukontrollert og skikkelig racing hele dagen. Da vi kommer til de lokale rundene, tror jeg at mange i feltet var ganske slitne, så det var ikke tilfeldig at det var åtte sterke ryttere som til slutt fikk en luke, forteller August Jensen fra lagkompis Krister Hagens telefon, da hans egen ble ødelagt i Frankrike.

Med i bruddet var blant andre fem danskere, som gjorde det vanskelig for Jensen i finalen.

- I tillegg til at de alle var meget sterke, hadde de også den taktiske fordelen å være flere fra samme lag. Vi har kjørt mange ritt sammen tidligere og vi kjenner hverandre ganske godt. Derfor var de nok også litt mer oppmerksomme på meg enn på briten og australieren, forteller Jensen, som likevel er greit fornøyd med dagens femteplass.

- Med seks-sju kilometer til mål får jeg krampe, og så har man selvsagt ikke mange sjanser i en finale med en bakke på åtte-ti prosent kort før mål. Vi må bare erkjenne at danskene var bedre enn oss i dag, men alt i alt kan vi være godt fornøyd med starten på høstsesongen, sier han.

Med dagens femteplass rykkede Jensen også opp på sjetteplassen i sammendraget og sikret seg også den grønne poengtrøyen. Samtidig var det ingen som kunne fravriste bakketrøyen fra Krister Hagen, som også kunne kåres som vinner av den blå kombinasjonstrøye.

Kreiz Breizh Krister i roede prikkerKrister Hagen forsvarte bakketrøyen gjennom hele rittet.

Kreiz Breizh Krister i blaatKrister Hagen fullender trøyeoppvisningen i den blå kombinasjonstrøyen.

Share