Kreiz Breiz 2 etappe foto Gurvan SevenouTeam Coop synlige i fronten av feltet på søndagens tidlige etappe. Foto: Gurvan Sevenou

Søndagen bød på to etapper i det franske etapperittet Kreiz Breizh Elites. August Jensen startet dagen bra med en fjerdeplass, men på dagens andre etapper var ingen av Team Coop-rytterne med helt fremme i avslutningen.

Forut for dagens to etapper ønsket Team Coop at det skulle bli kjørt hardt, slik at det ikke ble et samlet felt som kom til mål. Det var ikke helt tilfellet på den første av dagens to korte etapper, hvor en enkelt rytter fra dagens tremannsbrudd klarte å holde hovedfeltet på rundt 100 ryttere bak seg. August Jensen ble nummer tre i feltets spurt og dermed nummer fire på etappen, ni sekunder etter vinneren.

- Vi forsøkte oss i støtingen i begynnelsen av etappen men kom ikke med i dagens brudd. Dessverre fikk vi heller ikke hentet den siste rytteren før mål. August er i bra form, men ble sperret litt i spurten, men en fjerdeplass er godkjent, forteller Krister Hagen fra Frankrike.

Dagens andre etappe ble kjørt i en hard løype, og igjen var Team Coop-rytterne aktive fra start. Først kom Krister Hagen med i et brudd, hvor han sikret seg nye poeng til bakketrøya. Senere kom også August Jensen fram til bruddet, men etter rundt fem mil var feltet samlet igjen. Da det avgjørende bruddet gikk, var det dessverre uten at Team Coop var representert.

- Det var litt stang ut i ettermiddag. Håkon prøvde å komme med, men klarte det ikke helt. August ble dessverre nok litt for avventende og jeg hadde ikke kreftene, og så ble det som det ble med August som beste mann på 15. plass, et halvt minutt etter frontgruppen, sier Hagen som også kom inn i samme gruppe som August Jensen sammen med Øivind Lukkedal og Ole André Austevoll.

Siste etappe av Kreiz Breizh Elites på 151 kilometer kjøres i morgen. Her satser Team Coop først og fremst på en god etappeplassering og forsvar av Krister Hagens bakketrøye.

- Det blir veldig vanskelig å gjøre noe i sammendraget nå. Vi vil prøve å komme med i bruddet, og jeg vil naturligvis gjerne sikre meg bakketrøya, hvis jeg får mulighet for å kjempe om poengene. Mot slutten vil vi sannsynligvis satse på August, som har vunnet denne etappen tidligere, avslutter Hagen.

Share