Coop Katusha NM Jarle Fredagsvik
Bare nesten for Team Coop / Team Katusha-Alpecin på dagens fellesstart. Foto: Jarle Fredagsvik/procycling.no

Team Coop var meget synlige og med til å prege dagens NM-fellesstart, men måtte til slutt ta til takke med 4. plassen til Krister Hagen. Katusha-Alpecin-proffen Sven Erik Bystrøm, som for anledningen var en del av laget, ble nummer to.

Team Coop hadde på forhånd bestemt seg for å kjøre offensivt. Derfor var det helt etter planen at Ole André Austevoll kom med i dagens første brudd og kort tid etter fikk følgeskap av Krister Hagen, slik at det ble dannet en 10-mannsgruppe forrest. Senere kom også en gruppe Sven Erik Bystrøm og Astana-proffen Truls Korsæth opp til det som ble det avgjørende bruddet.

- Det ble et veldig taktisk løp. Vi satt godt i det med Krister og Ole, og vi var også interessert i å få opp Sven Erik. Derfor sparret vi Krister litt framme i bruddet, så han kunne ha litt krefter igjen til finalen, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Team Coop og «låne-rytteren» Bystrøm fikk nesten full uttelling for taktikken da finalespillet begynte. I den siste bakken fikk Bystrøm en luke til de øvrige, men ble dessverre hentet av Rasmus Fossum Tiller, som ble for sterk i spurten. Rett bak var Krister Hagen nærme bronsen, men måtte ta til takke med den noe sure fjerdeplassen.

 - Vi kjører for seier og nummer to og fire er vel nesten de verste plasseringer man kan få. Men når det er sagt, så er det bare å ta av hatten for Tiller, som satt i brudd i hele dag og vant. Kudos til ham. Vi gjør også alt riktig og prøvde vår sjans. Vi kunne ikke ha gjort mye annerledes og er også godt fornøyd med innsatsen, oppsummer Benjaminsen.

Ole André Austevoll som også satt i bruddet fra start ble en flott nummer 13.

Share