August NM bronse
Foto: Magnus Drivenes/procycling.no

August Jensen fra Team Coop ble til kveld nummer tre ved NM i gateritt i Levanger. Den sterke bodøværingen har hatt en fantastisk vårsesong og sikret i dag bronsemedaljen etter å ha sittet i brudd med to andre forhåndsfavoritter, Herman Dahl som vant i 2015, og den forsvarende U23-verdensmesteren og vinner av NM-gaterittet i fjor, Kristoffer Halvorsen. Dessverre fikk Jensen aldri sjansen for å spurte med om seieren, da han veltet i tredjesiste sving.

- Jeg tar en liten sjanse for å komme forbi Dahl og opp på hjulet til Halvorsen, men har dessverre for stor fart i forhold til den linjen jeg velger. Sånn skjer og det er selvfølgelig surt ikke å få lov til å kjempe om seieren. Det er ikke sikkert resultatet hadde vært annerledes, men jeg hadde i hvert fall vært nærmere gullet hvis jeg var kommet meg forbi i den svingen, sier en ikke alt for skuffet August Jensen.

Han ser nå fram mot søndagens fellesstart, hvor han forhåpentlig kan krone en usedvanlig god sesong med en NM-topplassering.

- Det blir noe helt annet på søndag, men i kveld fikk jeg i hvert fald bekreftet at formen ikke er så verst etter en helg uten ritt, sier Jensen.

Team Coop-rytterne Krister Hagen og Håkon Aalrust hentet også fine plasseringer som henholdsvis nummer 5 og nummer 7.

Share