WEB Team Coop klar til NM foto Szymon GruchalskiFoto: Szymon Gruchalski

Team Coop har hatt en formidabel vårsesong med tallrike internasjonale topplasseringer. Derfor er der også forhåpninger om en god NM-uke. 

Norgesmesterskapene skytes i gang med U23 fellesstarten søndag 18. juni på Stjørdal og avsluttes en uke senere med herrenes fellesstart i samme løype. I den mellomliggende uken vil det også bli delt ut medaljer og mesterskapstrøyer i tempo, lagtempo og gateritt. Til åpningsøvelsen på søndag stiller Team Coop med U23-rytterne Håkon Aalrust, Joakim Kjemhus og Anton Tunset.

- Med tanke på løype og form er Håkon formentlig vårt beste bud på en topplassering. Han gjorde det meget bra i debuten i Tour of Norway og senest i Oberösterreichrundfarht. Men de to andre er selvfølgelig også oppsatte på å gjøre en god figur, og sykkelløp er en finurlig størrelse som kan være vanskelig å forutse resultatet av, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Den gjeveste tittelen skal deles ut søndag 25. juni når herre-elite kjører fellesstart. Her tror sportsdirektøren på at laget kan ta kampen opp mot proffene og resten av Norges-eliten.

- Det blir utrolig spennende. Konkurransen er beinhard og alle ønsker å komme hjem med et toppresultat, men vi stiller i hvert fall til start med god selvtillit. August Jensen har prestert på et skyhøyt nivå hele våren og tok senest to etappeseire i Østerrike, hvor også Krister Hagen viste at han er godt på vei tilbake. Også Øivind Lukkedal vil kunne gjøre seg i en løype som denne, så vi har flere kort å spille på, sier han.

I tillegg til de faste Team Coop-ryttere, vil de to Team Katusha-Alpecin-proffene Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm også være en del av laget til NM, hvilket gir enda flere kort å spille ut.

Til fellesstarten er følgende Team Coop-ryttere påmeldte:
August Jensen, Krister Hagen, Øivind Lukkedal, Håkon Aalrust, Håvard Blikra, Fredrik Galta, Ole André Austevoll, Even Rege, Joakim Kjemhus, Erlend Blikra, Anton Tunset.

På tempoen torsdag 22. juni er følgende Team Coop-ryttere påmeldte:
Krister Hagen, Ole André Austevoll og Anton Tunset.

Til gaterittet fredag 23. juni stiller Team Coop med:
Erlend Blikra, Håvard Blikra, Krister Hagen, August Jensen, Joakim Kjemhus, Anton Tunset og Håkon Aalrust.

Share