web Øivind Lukkedal foto Szymon GruchalskiØivind Lukkedal er en av Team Coop-rytterne som kan gjøre det bra i Østerrike. Foto: Szymon Gruchalski.

Fra torsdag til søndag stiller Team Coop til start i det østerrikske UCI-2.2 etapperittet Oberösterreichrundfarht.
Team Coop hadde nylig to meget vellykkede etapperitt på hjemmebanen i Tour of Norway og Tour des Fjords. Den suksessen skal nå følges opp i et noenlunde tilsvarende men likevel nytt terreng.

- Det er et nytt ritt for oss som ingen av rytterne har kjørt tidligere, bortsett fra Håkon Aalrust, som kjørte juniorutgaven i fjor. Her ble han nummer tre på første etappe og nummer seks i sammendraget, så det blir spennende å se hva han kan få til på seniornivå, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Første etappe er en ekte fjell-/bakkeetappe med en god lang stigning helt fra begynnelsen. De resterende tre etappene er litt lettere, men fortsatt relativt kuperte. Det passer laget bra.

- Med den formen som August Jensen viser om dagen, så er det flere etapper som han kan hente et resultat på. Første etappe er terreng for en rytter som Øivind Lukkedal, som nå har hatt en god treningsperiode etter de norske etapperittene. Vi tar en dag om gangen og ser hvordan tingene utvikler seg. Uansett bør det være en god oppkjøring mot NM, sier Benjaminsen.

Det østerrikske etapperittet gir også comeback til Krister Hagen, som er tilbake etter en kneskade. Team Coop stiller med følgende seks ryttere:
August Jensen, Krister Hagen, Øivind Lukkedal, Philip Linday, Håkon Aalrust og Gustav Höög.

Share