Håkon Aalrust webPå en dag hvor Team Coops resultatgarant August Jensen ikke var til start, tok 19-åringen Håkon Aalrust over og sikret laget en flott fjerdeplass i Memorial Philippe van Coningsloo.

Håkon Aalrust fikk sin debut for Team Coop i mai i Tour of Norway, hvor han imponerte stort som hjelperytter for de mere etablerte ryttere. I dagens U25-ritt i Belgia var han en av flere unge ryttere som kunne kjøre sin egen sjanse – og det utnyttet han flott, da han kom med i det avgjørende bruddet, hvor han til slutt skulle spurte om seieren i en gruppe på cirka 35 ryttere.

- Etter en kontrollert start stikker cirka 15 mann som jeg kjører opp til sammen med en BMC Development-rytter. Etter det blir det en ganske hard dag i bruddet, hvor vi i lang tid bare har rundt ett minutt til gruppen bak, som også kommer opp på siste lokale runde, så det blir en massespurt, forteller en Aalrust og fortsetter:

- I spurten føler jeg at jeg kommer med mer fart mot slutten, men får dessverre startet litt sent. Med litt bedre plassering inn i spurten og mer rutine kunne det kanskje ha blitt enda bedre, men jeg må si meg godt fornøyd med fjerdeplassen. Det er tross alt første gang jeg kjører en finale på dette nivået.


Den imponerende starten for den unge rytteren på Team Coop har imidlertid ikke endret på målsetningene for resten av sesongen, hvor han først og fremst skal lære.

- Jeg lærer fortsatt nye ting hver dag og er bare takknemlig for å ha fått sjansen, men det er ingen tvil om at dette gir selvtillit og det er kjekt å se at man allerede kan være med på dette nivået, sier Aalrust, som likevel ikke legger skjul på at et godt resultat til U23 NM står høyt på listen.

- Det er selvfølgelig et mål å prestere bra til NM. I utgangspunkt er det ikke den beste løypen for meg, men med god form og selvtillit vet man aldri. Uansett er jeg innstilt på å gjøre en god jobb for laget, avslutter Aalrust.

Share