web Joakim Kjemhus foto Kjetil B Pedersen Tour des FjordsJoakim Kjemhus er blant de unge rytterne som får sjansen på søndag. Foto: Kjetil B. Pedersen/Tour des Fjords

Etter en imponerende avslutning på mai måned skal Team Coop nå til helgen følge opp de gode resultatene fra Norge i to UCI-endagsritt i Belgia.
Både lørdagens Heistse Pijl og søndagens Memorial Philippe van Coningsloo er gjengangere fra fjorårets rittprogram til Team Coop. Derfor er det to løyper som flere av rytterne kjenner godt og hvor sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen har tro på topplasseringer.

- Begge dager er det snakk om relativt flate løyper på tekniske belgiske veier. Begge rittene avsluttes også med lokale runder og endte i fjor i massespurter. På lørdagen er det en halvseig bakke innenfor de siste kilometerne, så med den formen og plasseringsevne August Jensen har vist på det seneste, kan det absolutt være en avslutning for ham.


I fjor hentet laget en flott sjetteplass ved Krister Hagen i søndagens Memorial Philippe van Coningsloo. Rittet er i år gjort om til et U25-ritt, hvilket gir mulighet for at Team Coops unge ryttere kan vise seg fram.  

- Vi har flere gode kort å spille på og dette er tiden for de unge ryttere til å skinne. Vi så i de to norske etapperittene at våre helt nye ryttere Joakim Kjemhus og Håkon Aalrust allerede har nivået inne til å kunne gjøre seg gjeldene. Det blir spennende å følge, sier Benjaminsen, som også gir debut til 19-åringen Anton Tunset.

Til lørdagens Heitste Pijl stiller Team Coop med følgende ryttere:
Ole André Austevoll, Erlend Blikra, Håvard Blikra, Gustav Höög, August Jensen, Joakim Kjemhus, Anton Tunset og Håkon Aalrust.

Til søndagens Memorial Philippe van Coningsloo stiller de samme ryttere med unntak av Håvard Blikra og August Jensen.

 

Share