August intervju NRK foto Pål KarstensenFoto: Pål Karstensen

August Jensen og resten av Team Coop forsvarte fjerdeplassen i sammendraget på dagens siste etappe i Tour des Fjords, hvor Jensen også ble nummer fire etter et imponerende comeback.

De siste par ukers meget sterke kjøring av August Jensen så ellers lenge ut til å ende med en enorm skuffelse. Jensen og resten av Team Coop-laget havnet nemlig tidlig på avslutningsetappen til Stavangers i gruppe to, da feltet delte seg i flere grupper med blant andre den gule ledertrøya og favoritten Edvald Boasson Hagen i forreste gruppe.

- Jeg tror vi fikk ganske mye tv-tid, men ikke helt på den måten vi hadde ønsket. Vi var ikke på rett sted på rett tid, hvilket bringer oss i en veldig vanskelig situasjon. Men selv om vi gjerne skulle ha unngått dette, så er jeg meget imponert over måten vi løser oppgaven på. Gutta gjør en kjempejobb over mange mil for å bringe August tilbake til frontgruppen, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Den harde jobben fra Team Coop-laget gjør at August Jensen på nestsiste omgang selv setter seg i front for å tette luken opp til favorittgruppen. På imponerende vis får han kontakt med de forreste da de kjører ut på siste omgang. På tross av kraftanstrengelsene klarer han å henge på favorittene siste gang opp «Grisabakken» og helt til mål, hvor han blir fire og dermed også forsvarer fjerdeplassen i sammendraget. 


- Faktisk var August litt irritert over at det ikke ble kjørt hardere siste gang i bakken. Det sier litt om hvilken form han er i. Det har vært to helt fantastiske uker for ham og resten av laget. To topp-fem-plasseringer i de to store norske etapperittene og tilmed topp-ti-plasseringer på alle ti etapper – det er helt rått og noe som ingen andre norske kontinentalryttere har gjort tidligere, sier Benjaminsen og fortsetter:

- Det er dette alle norske kontinentallag drømmer om – og så klarer vi det både i Tour of Norway og nå i Tour des Fjords. Så selv om vi gjerne skulle ha hentet en etappeseier, så er vi utrolig stolte og meget fornøyde med utbyttet.

 

Share