Team Coop på trening før Tour des Fjords
Etter topprestasjonene i Tour of Norway er det et Team Coop-lag sprudlende av selvtillit som onsdag starter Tour des Fjords med avslutning på hjemmebanen i Sandnes og Stavanger lørdag og søndag.

En sterk kollektiv lagprestasjon bidro kraftig til August Jensens femteplass i sammendraget i det nettopp avsluttede Tour of Norway. Det håper sportsdirektør i Team Coop, Olav Aleksander Benjaminsen, kan gjenta seg når Tour des Fjords onsdag skytes i gang i Balestrand.

- Vi fikk tanket en god porsjon selvtillit siste uke. Dette gir oss en ekstra ro inn i ”vår eget løp”, Tour des Fjords. Sammen med mange gode rittkilometer på høyt nivå, er det et godt utgangspunkt. Men det et helt nytt ritt og vi må ha marginene på vår side skal vi prestere på samme nivå som i Norway. Derfor skal vi absolutt ikke hvile på laurbærene, sier han.


Sportsdirektøren forutser flere muligheter for å gjøre en forskjell i sammendraget, og at flere lag vil være i stand til å kjempe med om seieren.

- Det er ingen tvil om at August Jensen er i storform, men det koster å prestere i to store løp rett etter hverandre. Vi har for eksempel ikke et dominerende Team Katusha Alpecin og Alexander Kristoff til start, noe som kan gjøre årets utgave av Fjords til et mer åpent løp enn tidligere utgaver. Derfor må vi har flere målsetninger og flere kort å spille på, sier Benjaminsen.

Med til Tour des Fjords har Team Coop tre gjengangere fra siste ukes Tour of Norway: August Jensen, Philip Lindau og Øivind Lukkedal. De får følgeskap av Håvard Blikra, Ole André Austevoll og debutanten Joakim Kjemhus.

- Vi er fortsatt litt preget av skader, men vi stiller med et slagkraftig lag. Det er en bra blanding av formsterke og selvtillitsfylte ryttere fra siste uke, og tre nye ryttere som kommer med friske bein og kan bidra både med rutine og ungdommelig stå-på-vilje. Sammensetningen gir også god mulighet for synlighet i brudd og gode plasseringer på både etapper og i sammendraget, påpeker Benjaminsen.

Share