DSC 4919-001Team Coop-ØsterHus henter en solid forsterkning forut for 2017-sesongen da Fredrik Galta kommer tilbake til laget etter et opphold hos franske Delko Marseille Provence KTM.

Fredrik Galta fikk etter en meget sterk 2015-sesong proff-drømmen oppfylt med en to-års kontrakt med det franske prokontinentallaget Delko Marseille Provence KTM. Etter en skades- og sykdomspreget 2016-sesong, som ikke sto mål med forventningene, vender den 23-årigen etter eget ønske hjem til Team Coop-ØsterHus.

- Dessverre ble profftilværelsen ikke det jeg hadde håpet på i denne omgang. Jeg har bruk for å finne meg selv og få gang i min utvikling igjen. Heldigvis har Delko-laget forståelse for min situasjon, og jeg er takknemlig for at de gir meg lov til å bryte samarbeidet før tid og gjøre det som jeg føler er best for meg selv, sier Fredrik Galta.

Fortsatt ambisjoner
Stavanger-gutten understreker at hjemkomsten til Team Coop-ØsterHus ikke er et farvel til proff-drømmen. Snarere tvert imot.

- En av grunnene til at jeg vender hjem er at jeg fortsatt har ambisjoner. Jeg har bare bruk for å bryte den onde sirkelen og finne gleden ved sykling for å komme tilbake til det nivået jeg hadde i 2015, hvor jeg følte jeg kunne kjøre med om seieren i stort sett hvert eneste ritt. Da vil det også komme nye sjanser på et høyere nivå, forteller Galta.

Sportsdirektør gleder seg
Sportsdirektør i Team Coop-ØsterHus, Olav Aleksander Benjaminsen, legger ikke skjul på at Galta er en solid forsterkning, og han ser fram til å jobbe sammen med eks-proffen for å få ham tilbake på rett spor.

- Skader og sykdom har gjort at vi i 2016 ikke har sett den Fredrik vi kjenner. Vi vet at han kan prestere på et meget høyt nivå, og jeg synes allerede vi så tendenser til at han var på rette vei under Tour des Fjords tidligere på måneden, sier Benjaminsen.

I løpet av de neste ukene forventer Team Coop-ØsterHus å offentliggjøre flere nyheter om laget for 2017-sesongen.

Share