Magnus NC Bergen
Magnus Børresen under NC i Bergen. Foto: Tom Guldbrandsen

2016-sesongen ble for Team Coop-ØsterHus sin del avsluttet søndag, hvor laget var i aksjon både i Norges Cupen i Bergen og det belgiske UCI-rittet Gooikse Pijl. Dessverre klarte rytterne ikke å hente enda et toppresultat selv om det ble kjørt offensivt i begge rittene.

I Belgia stilte laget med August Jensen, Krister Hagen, Øivind Lukkedal, Håvard Blikra, Erlend Blikra, Andreas Sandnes Olsen og Ole André Austevoll. Et stykke ut i rittet kom Krister og Øivind med i et brudd, som imidlertid aldri fikk lov til å få et stort forsprang. Rundt 45 kilometer fra mål ble bruddet hentet og avgjørelsen skulle finnes i en samlet spurt. Her ble Håvard beste Coop-ØsterHus-rytter på 17. plass.


I den avsluttende avdelingen av Norges Cupen i Bergen hadde Team Coop-ØsterHus tre mann til start: Oscar Landa, Anton Tunset og Magnus Børresen. Sistnevnte kjørte sitt siste ritt og kom inn med et sterkt redusert hovedfelt. Beste mann ble imidlertid stagiairen Anton Tunset som nummer seks. Med tre runder igjen kom han av gårde i det avgjørende bruddet og fikk dermed en god avslutning på sesongen, som bekrefter at han har potensial til å være med på kontinentalnivå.

Nå venter de rytterne en velfortjent pause før forberedelser forut for neste sesong for alvor begynner. Laget vil i den kommende tid offentliggjøre flere nyheter rundt laget for 2017-sesongen.

Share