DSC 3894-002Team Coop-ØsterHus var foran den 4de etappen av Tour des Fjords, tydelig på sin hensikt; Ole eller Oscar skulle delta i dagens brudd. Ikke lenge etter start så det ut til at Oscar hadde lykkes; men da de ble hentet og fire ryttere inklusiv to ryttere fra BMC, gikk kontra, var ingen av våre med. Det fikk de betale for under de videre kilometerne. Allerede etter 30 km begynte Ole delta i frontarbeidet. Der jobbet han helt de var kommet opp Austråttbakken på den første av to lokale runder. Oscar bidro også i arbeidet, og uten deres innsats ville mest sannsynlig bruddet gått inn ettersom Team Katusha hadde begrenset interesse da utbryterne ikke utgjorde en trussel for sammendraget.

I hovedfeltet satt hele tiden både August og Øyvin godt plassert. Men midtveis på den første runden gikk begge i asfalten grunnet en velt i den fremre del av feltet. Han fikk litt assistanse av Oscar som dro han inn til bakken over til Aspervika. Derfra kjempet kjempet han alene i forsøket på å ta inn hovedfeltet. Dessverre ble utfordringen for stor. Men vi har tro på at han i dag kunne fulgt opp sportsdirektør Olav sin forventning om en deltagelse i kampen om etappeseieren. August har i kveld fått sydd noen sting i leggen, men vil være klar til ny innsats i morgen.

Den uønskede hendelsen betød at August falt 18 plasser i sammendraget, og nå ligger på en 28nde plass foran morgendagens avsluttende etappe. Den startet ved Hinna Park kl. 12:00. Etter 183 km og 1440 høydemeter er det målgang i Vågen i Stavanger. Klokken er da omkring fire.

Dagens resultater her. Og forresten; kjekt å se at tidligere lagkamerat Fredrik begynner finne tilbake til noe av fjorårets takter. 

DSC 3908Ole og Oscar gjorde et godt stykke hardt arbeid.

DSC 4005August ut på siste runden etter å ha blitt rammet av velt.

DSC 3916Også Øyvin måtte en tur i asfalten.

DSC 3973Fredrik begynner igjen å vise noe av sin kapasitet.

DSC 3913Selv om det ikke ble seier i dag beholder Alexander ledelsen i sammendraget. 

DSC 4018Oppløpet.

DSC 4022-001Asbjørn Kragh Andersen, lagkamerat av Fredrik, ville ikke være dårligere enn sin bror. Dermed ble det seier i Sandnes.

Share