August Jensen

Team Coop-ØsterHus’ August Jensen og Øivind Lukkedal satt med i det sterkt reduserte hovedfeltet, som til slutt bare måtte se til fra sidelinjen da Aleksander Kristoff kjørte fra og vant.

Med en plassering som nummer 17 på den tredje og 220 kilometer lange tredje etappen av Tour des Fjords holdt August Jensen seg fremme i sammendraget, hvor han nå er nummer 10. Dessverre mistet Jensen den hvite ungdomstrøya. I den konkurransen er han nå på tredjeplassen, 48 sekunder bak nederlenderen Nick van der Lijke, men det var ikke langt fra at bodøværingen kom med da Aleksander Kristoff satte inn det avgjørende angrepet.

- Han prøver å komme med Aleksander, men et par sekunders nøling gjør at luken blir litt for stor til at han klarer å tette den igjen. Men vi er absolutt fornøyd med dagen, hvor også Øivind og Oscar kjører glimrende, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Øivind Lukkedal satt også med i det forreste feltet på den knallharde og våte etappen og ble nummer 29 i mål. Oscar Landa slapp feltet med rundt 20 kilometer igjen og kom i mål som nummer 58.

Flere muligheter på hjemmebanen
Lørdag og søndag venter to meget avgjørende etapper i Sandnes og Stavanger. Her vil det være rik mulighet for endringer i sammendraget. Team Coop-ØsterHus er for alvor på hjemmebane og håper å gjøre seg positivt bemerket på flere fronter.

- Det er to knallharde etapper i kjent terreng for gutta. Her kan det skje mye, så vi håper på gode etappeplasseringer samtidig med at vi naturligvis også vil kjempe for å holde August fremme i sammendraget, sier Benjaminsen.

Share