Anton TVK webLaget har inngått en stagiaire-avtale for resten av sesongen med 18-årige Anton Tunset. Første test for det lovende talentet blir allerede fredag i Arnhem-Veenendaal Classic.

Tunset kjører i år sin første sesong på seniornivå etter en meget lovende 2015-sesong som junior. Her vant han blant annet den norske ranking-cuppen og ble en samlet nummer fem i Norges-cuppen for juniorer. Han har de siste årene syklet for Trondhjems Velocipedklub (TVK) og går til daglig på sykkellinjen på Melhus Videregående Skole.

- Jeg gleder meg virkelig til oppholdet. Det blir gøy og lærerikt å se hvordan laget og ting ellers fungerer, og hvordan laget arbeider. Samtidig har jeg lyst til å vise meg frem på en positiv måte og vise at jeg kan blø for drakta. Etterhvert håper jeg også at jeg kan kjempe med om gode plasseringer, forteller Tunset.

Sportsdirektør i Team Coop-ØsterHus, Olav Aleksander Benjaminsen, gleder seg til å følge den unge allround-rytteren de kommende måneder.

- Anton er kjøresterk, har gode tempoegenskaper og en offensiv kjørestil, som matcher lagets filosofi og kjørestil. Det så vi blant annet i de danske UCI-rittene i vår. Nå blir det spennende å følge ham på nært hold og se om han trives på laget og er klar til å ta steget opp på kontinentalnivå, sier sportsdirektøren.

Debut i Nederland
Første sjanse for å vise seg fram får Tunset allerede på fredag, hvor Team Coop-ØsterHus er til start i det nederlandske UCI 1.1-rittet Arnhem-Veenendaal Classic.

I tillegg til Anton Tunset stiller laget med Ole André Austevoll, Erlend Blikra, Håvard Blikra, August Jensen og Andreas Sandnes Olsen.

Share