DSC 0602 001Team Coop-ØsterHus-rytteren hentet en imponerende 7. plass på den avsluttende etappen av Arctic Race of Norway. På hjemmebanen i Bodø viste 24-åringen igjen at han er i stand til å blande seg i kampen mot verdens beste ryttere. Med en 3. plass på siste etappen i Tour of Norway og en 10. plass på andre etappen i Arctic Race of Norway på fredag er det ikke første gang i år at Jensen er langt fremme i tøft selskap. Ifølge sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen skal vi imidlertid ikke se ham som rendyrket spurter framover.

- August har hatt litt mer fokus på spurttrening i år, men ikke noe han desidert har satset på. Både i dag og ved tidligere anledninger kommer han langt med sin gode evne til å posisjonere seg bra i de tøffe kampene om plassene i avslutningen, sier Benjaminsen, som også forteller at laget gjorde en god jobb for å passe på Jensen på de siste 20 kilometerne, før Jensen på de siste 3 kilometerne gjorde mye av jobben på egen hånd. 

Før finalen var Team Coop-ØsterHus også med til å prege den hektiske 193 kilometer lange sisteetappen fra Polarsirkelen til Bodø. Først var Håvard Blikra med i et 13-mannsbrudd, men det ble kjørt inn igjen som følge av at flere av storlagene hadde en annen agenda for dagen. Da dagens lange brudd ble etablert, hadde Coop-ØsterHus med Øivind Lukkedal i den seks mann store gruppen. På den første av de avsluttende rundene i Bodø måtte Lukkedal imidlertid slippe bruddet, som ut på sisterunden ble kjørt inn av det jagende feltet. 

I sammendraget var ble August Jensen beste Team Coop-ØsterHus-rytter på en samlet 19. plass. Alt i alt er sportsdirektøren fornøyd med innsatsen.

- Vi hadde et lite håp om litt mer i sammendraget og i de innlagte konkurransene, men det var et meget sterkt felt i år, og vi viser oss tross alt godt fram i brudd og ikke minst med to topp-10 plasseringer til August. Det gir oss en god porsjon selvtillit, som vi kan ta med videre til neste helg og Tour des Fjords sist på måneden, forteller han.

Share