DSC 2806Før dagens 3. etappe i Arctis Race lå August bare 14 sekund bak sammenlagtleder Danny van Poppel (Team Sky). Med en 8,9 km lang bakkeavslutning, hadde han håp om å kunne kjempe seg inn til en topp ti plassering. Det så lenge bra ut, men da det gjensto drøye to kilometer måtte han slippe tetgruppen. Han endte på en respektabel 26. plass som gir plass 20 i sammendraget. Da han ikke føler seg helt på topp etter forkjølelsesperiode i forkant av rittet, ble bakken litt for lang. 
Øivind kjørte inn noen sekunder bak til en 29. plass. Han fikk dessverre ikke den beste inngangen til bakken, og ble derfor jagende fra start. Det koster ekstra.

Men lenge før det hadde Andreas, Håvard, Krister og Oscar deltatt i støtecupen med håp om å bli belønnet med en plass i dagens brudd. Oscar og en gjeng trodde de hadde lykkes. Men da noen av de store lagene hadde bestemt seg for at de i dag ville kjøre helt i front, ble de hentet. Kontrabruddet fikk gå. Deretter handlet det om å spise og holde varmen frem til Korgen. Der var oppgaven å gi August og Øivind en best mulig bakkeinngang.

Under morgendagens avsluttende etappe forventes intense kamper om klatretøyen. Denne konkurransen ledes nå av Tom van Asbroeck (Team LottoNL) med 7 poeng. Krister har 4. Mye kan bli snudd etter at 11 nye poeng er fordelt. Så dersom noen skulle være i tvil; vi skal igjen delta i kampen om å være en del av bruddet. Deretter skal vi bruke de siste kreftene på finale spurten. August har virkelig et ønske om å være synlig når felten suser forbi barndomshjemmet og inn på oppløpet.

De har nå hatt tre netter på Comfort Hotell Ole Tobias. Topp service, sengene sikrer full nattesøvn og maten smaker skikkelig og er rikelig.

Vi håper vi ser effekt av dette i morgen.

Share