August Jensen ASO P.Ballet
Foto: ASO/P.Ballet

Andre etappen av Arctic Race of Norway ble avgjort i en massespurt. Her kjørte Team Coop-ØsterHus-rytteren August Jensen inn til en meget sterk 10. plass.

Etter en god første etappe med Krister Hagens deltakelse i det lange bruddet, ble det en litt mer anonym andre etappe for Team Coop-ØsterHus. I hvert fall inntil finalen. Laget fikk ingen ryttere med i det seks-mannsbruddet som var i front store deler av etappen. Derfor satset laget på en god avslutning på den vanskelig finalerunden i Sandnessjøen.

Om det var sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsens lokalkjennskap i hjembyen som var utslagsgivende skal være usagt, men August Jensen fikk seg plassert bra og kom i mål på en meget imponerende 10. plass bak internasjonale stjernesprintere som etappevinner Danny van Poppel og tre tidligere vinnere av Milano-San Remo; Aleksander Kristoff, John Degenkolb og Arnaud Demare.

I sammendraget er August Jensen etter etappen framme som nummer 14. Bortsett fra Krister Hagen kom resten av lagets ryttere også inn sammen med hovedfeltet. Det betyr at Team Coop-ØsterHus fortsatt har sine beste kort til sammendraget med i tetkampen før morgendagens meget avgjørende etappe med mål på Korgfjellet.

Share